Varför är det så orättvist med betyg?

Oj, mycket har hänt sedan jag senast skrev. Är mycket på gång med skolan och så, så det är svårt att hinna med.
Fick tillbaka tentan i början av veckan som jag gjorde för några veckor sedan. Fick högsta betyg. :) Fick även tillbaka grupparbetet vi gjorde i den kursen, även där fick vi högsta betyg, vilket gör att det blev slutbetyget i den kursen. Är allt lite stolt.
Men jag blir lite förbannad över en grej. Det är en tjej i min klass som hade skitit i en del i en fråga eftersom hon inte tyckte att det stod något om det i boken (vilket det verkligen gjorde!) så hon fick komplettera den frågan. Vilket i så fall kanske ger henne högsta betyg på tentan (om läraren är snäll). Och om hon får det så blir jag så jäkla förbannad! Jag slet som ett djur på den tentan och svarade på alla frågor. Hon var lat och sket i en fråga och kan ändå få högsta betyg. Skulle vara så himla orättvist! Usch.

Lat eller bara på jakt efter uppmärksamhet?

Häromveckan skulle vi läsa en artikel till ett seminarium. Artikeln var ganska slarvigt skriven (den hade alltså ganska många slarvfel) och jag störde mig allmänt på den. Kändes ungefär som att någon suttit och skrivit så "svårt" som möjligt, bara för att det skulle se proffsigt ut. När jag sedan kollade vem som skrivit artikeln såg jag att det var min seminarielärare. Bara jag som tycker att det är konstigt att använda sina egna artilkar på seminarierna? Då kan man ju undra om hon bara är lat (om hon väljer sin egen artikel så är hon ju redan insatt i ämnet och slipper läsa på) eller om hon bara vill att någon ska läsa hennes artiklar..

Silk-épil

För nån månad sedan köpte jag en epilator. Första gången jag skulle "epilatora" benen så gjorde det så ont så jag trodde inte att jag skulle klara det. Några gånger senare gjorde jag bikinilinjen. Gjorde jävligt ont det med, men då visste jag ju ändå vad jag gick in på. Idag gjorde jag under armarna, och värre smärta har jag sällan varit med om. AJAJAJAJ! säger jag bara. Stod med tårar i ögonen på slutet, men jag ville ju göra färdigt! Det jobbigaste var att det nästan gjorde ondare under andra armen än vad det gjorde under första..

Min kära silk-épil


Köer

Varför ska det vara så svårt att tänka på andra än sig själv? Om alla står och köar så är det väl av en anledning, och det är då inte okej att tränga sig före. Jag blir extra irriterad när man står och köar till t ex en rulltrappa och någon med barnvagn desperat försöker ta sig till rulltrappan men inte kan eftersom alla bara tränger sig före. Helt enkelt, börja tänka lite mer på andra så kanske du mår bättre sen.

Såhär, fast nästan värre, kan det se ut när jag är på väg till skolan. Då är det irriterande med människor som tror att de inte behöver köa.

Bildkälla


RSS 2.0