Ingen jul på julafton?

Min sambos mamma har ingen vidare relation till pengar (och det är ingen hemlighet). Men det gjorde mig så ledsen när min sambo berättade, efter att ha pratat med henne i telefon igår, att hon inte hade möjlighet att fira jul på julafton eftersom hon inte hade några pengar. Och jag kan ju säga att det är inte henne jag tycker synd om, utan min sambo och hans syster, för har man någon framförhållning över huvud taget så ser man ju till att kunna fira jul under själva julen.
Men det som gjorde mig ännu mer ledsen är det faktum att det tydligen hänt innan, när de var små. Hur kul är det som barn att inte kunna fira jul på riktigt för att ens mamma inte klarar av att hantera pengar? Så borde det inte behöva vara. Det gör ont i hjärtat på mig när jag tänker på det. Speciellt eftersom det är hennes eget fel. Klart att det gör ont i hjärtat när jag tänker på alla barn som inte kan fira jul för att deras föräldrar är arbetslösa och helt panka och knappt har råd med mat. Men så var ju inte fallet nu, utan jag är övertygad att de hade kunnat fira en vanlig jul om hon bara hade haft lite framförhållning.

Bajs någon?

Asså kan de sluta ha den där jäkla bajsande hunden i bild när de gör reklam för Böda Camping på 5an? Vem vill se en hund bajsa på tv? Vem vill se bajs på tv överhuvudtaget? Nä, hoppas de sänder en ny reklam sen när det där jäkla avsnittet varit.

Julstress

Känns inte riktigt som att jag hinner med att blogga så mycket. Är väldigt mycket i skolan just nu, + att det ju snart är jul! Men det har väl ingen missat? ;)
Vilken stress det är under julen, är inte det en högtid då det är extra viktigt att ta det lugnt och vara med familjen? Ändå flänger man runt och handlar julklappar med mera bara för att till slut tillbringa 2 dagar tillsammans för att sedan flänga runt lite till under mellandagsrean. Men men. Det kanske är det som gör de där 2 dagarna så extra speciella, just för att de är ett undantag mitt i stressen.

Så klockren bild. Lånad från SVD som ni ser.

Bildkälla


RSS 2.0